JACK POELS

www.jackpoels.nl

Meer dan alleen een Jack

Op een willekeurige maandagochtend trokken we de stoute schoenen aan. Die schoenen die zo mooi bij een Painted Jack staan. En dit is waarom. De zondag van tevoren hadden we met zijn drieën het licht gezien na een korte brainstorm. De kunstenaar voor de volgende Painted Jack moest Jack Poels worden. En dat had met zó veel meer te maken dan alleen het feit dat hij Jack heet.

Veelzijdig artiest
Voor wie zich nu in een hoekje zit te schamen: Jack Poels is de frontman van Rowwen Hèze. Een band zó goed dat ze met dialectmuziek een heel land veroveren. Wie zichzelf de openbaring gunt om even wat verder te luisteren dan alleen 'Limburg' en 'Bestel mar', wordt getrakteerd op een keur aan heerlijke luisternummers. In zijn teksten zet Poels met bescheiden, normale woorden en zonder gezochte rijmelarij dagelijks geluk, verdriet en alles daartussenin op een bijzondere manier neer. En een volgende plaat kan er zomaar voor zorgen dat je de afstand tussen je hand en je biertje ineens zo groot mogelijk wilt maken. Poels is een veelzijdig artiest. En niet alleen met zijn muziek. We wisten namelijk dat hij ook al jaren fantastische schilderijen maakt. Fraaie werken die net als zijn songs hun oorsprong vinden in de details van alledag. Werken die thuishoren op een Painted Jack.

Verzoek op stoute schoenen
Op onze stoute schoenen zochten we contact met Jacks management. Zo goed en zo kwaad als we konden deden we ons verhaal. Daar werden we voor bedankt en met de garantie dat ons idee onder Jacks aandacht gebracht zou worden, beëindigden we ons gesprek. Nu was het een kwestie van geduld.

Lieve Herfst
Voordat we goed en wel door onze volgende kop koffie heen waren, hadden we al bericht terug. Van Jack himself. Blij lazen we zijn e-mail waarin hij vertelde maar al te graag willen meewerken aan de volgende Painted Jack. De timing was perfect. Jack lanceert op de eerste dag van de herfst samen met zijn muziekcollectief Herberg de Troost de single 'Lieve Herfst'. Die ode aan het meest kleurrijke jaargetijde van het jaar is een ideale gelegenheid voor een subliem schilderij.